Groepen

Kapoenen

Het leven van een kapoen (1ste en 2de leerjaar) is er één vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld.

De leiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt. 


Onze kapoenen krijgen wekelijks een vier-uurtje, kost 7 euro voor een heel jaar en is te betalen aan de leiding.

Welka's

Wie in het 3de, 4de of 5de leerjaar zit, kan meespelen bij de welka’s.
Het is typisch voor welpen en kabouters dat ze zelf dingen leren doen. Ze krijgen ruimte en kansen om dingen uit te proberen en van elkaar te leren.

De werking wordt ingekleed met verhalen en fantasie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het Jungleboek. Vandaar die rare namen van de leiding!

De welka's krijgen wekelijks een vier-uurtje. Hiervoor vragen ze 7 euro dat te betalen is aan de leiding.

Jonggivers

Jonggidsen en jongverkenners (6de leerjaar, 1ste en 2de middelbaar) trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt.In patrouilles werken ze samen en nemen ze initiatieven: van kattekwaad tot leuker.

Jaarlijks gaan zij op tentenkamp.

Jonggivers krijgen een waaier van mogelijkheden om mee te beslissen, zelf de handen uit de mouwen te steken en allerlei vaardigheden onder de knie te krijgen.
Met het derdejaarsmoment worden kansen op inspraak geboden.

Givers

Bij de gidsen en verkenners (3de, 4de en 5de middelbaar) is er ruimte voor grotere projecten. Met de groep een avontuurlijke activiteit realiseren, of uitgedaagd worden door elkaar.

Vanuit eigen interesses op zoek gaan naar zichzelf tussen leeftijdsgenoten. Dit door typische activiteiten waaraan gidsen/verkenners in kleine groepjes mee voorbereiden. Het tentenkamp sluit elk jaar aan bij een geslaagde werking.

© 2018 Bob Van den Audenaerde - Scouts 71ste St. Jozef Gooreind