Oudercomité van scouts gooreind

Het oudercomité van de scouts bestaat uit enkele enthousiaste ouders die hun schouders zetten onder een tal van activiteiten en de leiding ondersteund in enkele administratieve taken.

We organiseren mee de Open Scouts Dag bij de start van elk scoutsjaar. Je kan ons dan vinden achter de pannenkoeken, hotdogs en dranktoog. Ook organiseren we jaarlijks de breugelavond. Het oudercomité en leiding steken dan de handen uit de mouwen. We bakken frikadellen, beuling, maken soep en heerlijke desserts. Om ten slotte het scoutsjaar mooi af te sluiten gaan alle scouts samen op daguitstap -meestal laatste zaterdag van juni- en zorgt het oudercomité voor een heerlijke BBQ. Iedereen is welkom, hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Onze klusploeg zet zich ook regelmatig in: een reparatie aan het dak, plaatsen van een chauffage, deuren herstellen, … Ook handige Harry’s zijn dus zeker welkom!

Wil jij graag mee in het oudercomité? Kriebelt het om mee te klussen? Of liever gewoon eens helpen als je tijd hebt op de openscoutsdag? Alle hulp is welkom! Geef de groepsleiding (Stien, Seppe VA, Rune) een seintje en zij geven graag je gegevens aan het oudercomité.

Uniform

Het uniform kan je kopen bij “Hopper”, de officiële winkel van scouts & gidsen Vlaanderen. De dichtstbijzijnde is in Antwerpen, vlakbij de ring.

Omdat we weten dat de verplaatsing naar Antwerpen niet evident is organiseren wij zelf elk jaar een paskoffer op de scouts. Bij de paskoffer kan je alle delen van het uniform passen en bestellen. Wij kopen deze dan aan bij Hopper en zorgen dat deze bij jullie geraken. Bij de paskoffer is er ook altijd een aanbod tweedehandskledij.

De paskoffer is elk jaar op een zondag oktober, 1uur voor & na de activiteit. De exacte datum en tijd wordt nog doorgegeven. Mocht je er niet geraken en toch iets willen bestellen gelieve dit dan tijdig door te geven aan de leiding. Buiten de 1-jaarlijkse paskoffer kan je natuurlijk heel het jaar door naar Hopper (of online- https://www.hopper.be/nl/winkel).