top of page

Verslagen

2019

2018

Verslagen voorbije activiteiten

De tijd gaat snel.

Weeral is het jaar enkele maanden ver.

Traditiegetrouw hebben we het nieuwe jaar ingezet met onze nieuwjaarsreceptie.

Het nieuwe werkjaar werd toegelicht, het oude jaar werd met een fijne overzichtelijke beeldmontage onder de loep genomen en goed bevonden. Mooie herinneringen kwamen terug boven. We gaan op de ingeslagen weg verder.

Een andere activiteit was een toneelavond in het Stalteater te Oelegem. Mens waar zijn ze het gaan zoeken. Goed dat we een gids ter beschikking hadden die ons er feilloos naar toe wist te loodsen.

Het stuk: Thee met honing of met citroen? Werd gebracht door een degelijk amateur-toneelgezelschap.

Een korte inhoud:

Een toneelgezelschap ‘Hoop en Glorie’ repeteert onder de leiding van regisseur Clara hun nieuwste komedie.

Het stuk draaide om madame Marie-Agnès Devignac en haar aanbidder Henri Dujardin.

Terwijl de echtgenoot des huizes, Louis-Phillipe, op zakenreis is, kan Henri enkele dagen bij Madame verblijven. Hij is echter niet alleen haar minnaar, maar ook een oplichter. Hij komt eigenlijk niet voor haar, maar is op zoek naar haar juwelen.  Mede door toedoen van Victor, de huisknecht, ontstaan er verwarrende persoonsverwisselingen.

Het geheel werd doorspekt met decoropbouw, passen van costuums, lichteffecten, enz. Al wat bij het repeteren te pas komt.

Na de pauze was het de avond van de première. Zal het toneelgezelschap kunnen terugblikken op een geslaagde voorstelling of wordt het een opeenvolging van catastrofes en misverstanden???

Het laat zich raden.

Het was een geslaagde avond.

Verder hebben wij voor onze leden nog een bezoek aan het legermuseum in Maria-Ter Heide op 27 mei; tijdens de verlofperiode leggen wij er eveneens even de riem af. Om dan in het najaar de stad Gent te gaan verkennen en een weekendje naar…..?

bottom of page